Skip to main content

Az idei második ranglista versenyünknek Balatonalmádiban Katamarán SE adott otthont, a szomszédságunkban. Gyakorlatilag minden kiválóan alakult a rendezvényen, egy igen fontos tényezőt kivéve – sajnos a szélből nem jutott annyi, mint terveztük volna.

A Nacra Falkával egyetemben lelkesen álltunk az újabb kihívások elé. Már pénteken, a verseny előtt tartottunk egy edzést, hogy mindent átnézzünk a hajón, rajtokat gyakoroljanak és fejben készüljenek már a gyerekek a hétvégi versenyzésre.

Szombati napra ígéretes szelet írtak az előrejelzések, 10-12 csomós keletit, azonban ez sajnos nem úgy valósult meg, ahogyan szerettük volna. Ezen a versenyen a Pöff csapat nem volt jelen külföldi versenyen való részvétel miatt, így a Katamarán Suli tette ki a mezőnyt, de büszkén tudhatunk magunknak 10 egységet, akikkel mind indultunk a versenyen.

A késői 12 órás rajthoz 10:45-kor szálltunk volna vízre, azonban nem volt szél. 1-2 óra várakozás után elkezdett fújni a keleti szél, dél körül mindenki el is indult a pályára. A versenyrendezőségnek nem volt egyszerű feladata, nem volt stabil szél, nagy kilengések voltak és a szélerősség sem volt kiegyensúlyozott a pályán. Miközben igyekeztek egy jó pályát kirakni, közben átnéztük a gyerekekkel a gyengeszeles hajóbeállításokat, mindenki bemelegített.

Miután sikerült kitűzni a versenypályát, rögtön el is kezdték a rajteljárásokat. Az F18/M3, a Nacra 15 és a Flaar 18 külön rajtoltak, ebben a sorrendben. A nagy szélforgások miatt a gyerekek nehezen tudtak stabil taktikát felépíteni, így a rajt az valakinek jól sikerült, valakinek nem. Az első krajcba az egész flotta a bal oldalt, majd a jobbot húzta. Hátszélben maradt mindenki bal oldalt és a következő krajcban is a legtöbben a baloldalon és középen maradt az első krajcos menetből tanulva. Voltak, akik másodszor is megpróbálkoztak a jobb oldallal, kevesebb sikerrel. A kitűzött 30 perces futamból az első helyezettnek 51 perc kellett a futam teljesítéséhez. Nagyon legyengült a szél, majd később teljesen el is állt, így parti halasztással folytattuk. Az első futamon végül 9 hajó tudta befejezni. Míg a gyerekek vízen voltak, a szülők már nagyban készültek a családi délutáni/esti közös sütögetésre.

A versenyrendezőség sajnos nem várt túl sokáig, délután 3-fél4 fele le is lőtte a napot. Később 4-fél5 fele a meteo által ígért friss keleti szél megérkezett. Mivel senki nem sietett sehova, így a gyerekek azonnal csipogtak az edzőknek, hogy had menjenek ki edzeni. Így, aki akart, szerelte is a hajót és ment ki vízre. 6-12 csomós szélben jót vitorláztak és futamoztak a gyerekek a naplementében, miközben a szülők motorosban megnézhették csemetéiket. Este 8 fele partot értünk és folytattuk a bulit.

Másnap egy órával előrébb rakták az első rajtot, 10 órára, így reggel 8 órakor volt a találkozó. Sajnos vasárnapra még kevesebb szelet ígértek és be is jött az előrejelzés, rögtön parti halasztással indítottuk a napot. A tegnapi parti miatt nem volt idő a szombati nap kiértékelésére, így a halasztást kihasználva reggel rögtön át is beszéltük azt az egy futamot.

Egész napos röpizés, fürdés, supozás, fagyizás után futam nélkül zártuk a vasárnapot, ezzel 1 futam volt csak a versenyen.

Egy kis pihenő után következő program edzés lesz, majd azt követően egy újabb ranglista verseny Balatonalmádiban.

Eredmények:

  1. Dávoti Gréta/Puskás Léna
  2. Szinessy Benedek/Ormai Koppány
  3. Bartos Betti/Egervári Marcell

Szöveg: Flóra
Fotó: Lovi

Fotógaléria

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.