Skip to main content

Litkey Sámson – Dardenne Naïa (Pöff) nyerte a regattát és egyben az ifjúsági világbajnokságra a válogató sorozatot.

A hétvégén futotta első hazai versenyét a balatoni katamarán mezőny. Az eredetileg az északi partra tervezett regattát végül Zamárdiban bonyolították a szervezők, mely szemmel láthatóan kihatott a nevezők létszámára. Ám az a kilenc Nacra 15 katamarán páros aki vette a fáradságot és átkelt a nagy vízen, remek versenyt élhetett át. Léna és Kenguru vezette szervező csapat kitett magáért, szombaton 5 majd vasárnap 3 futam alapján hirdettek eredményt.

A versenyen bejött a papírforma, Litkey Sámson – Dardenne Naïa (Pöff, HUN-299) páros öt futamot nyert meg, ezzel bizonyítva a szövetségi kapitányoknak is, ki a legfelkészültebb vegyes páros a hazai mezőnyben. A dobogó második fokára Litkey Trisztán – Kovács Áron (Pöff, HUN-130) állt, ami szintén nem meglepő, a testvérével futott komoly nemzetközi felkészülési programot látva. A házhoz szállított díjátadón a bronzérmet a legeredményesebb leány páros Dávoti Gréti – Puskás Léna (BYC – Katamarán Suli, HUN-241) vehette át. Köszi Kenguru és Joe.

Ne feledkezzünk meg a nagy villanásokról sem, hiszen a dobogósok mellett nyert futamot a Bodnár Hanna – Ormai Koppány (Katamarán Suli, HUN-217) páros, illetve futott második helyet a Boldizsár Balázs – Pónácz Liza (Katamarán Suli, HUN-285) és Bartos Betti – Litkey Mátyás (BYC – Katamarán Suli, HUN-218 ) párosa is.

Összességében elmondhatjuk, hogy igen izgalmas, szoros futamokat mutatott be a többtestű utánpótlás, gratulálunk minden párosnak. Köszönet jár a szervezőknek és a rendezőknek, hiszen remek nyolc futammal lepték meg a srácokat a gyereknapra.

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.