Skip to main content

Három nap, öt egyesület, több mint 30 OP és megannyi élmény

Abban a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy a OPOSZ és a Katamarán Suli együttműködésének köszönhetően a Team Kaáli kikötőben valósulhatott meg az aktuális augusztusi Optimist utánpótlás edzőtábor. Talán a nagy öregek még emlékeznek a legendás Szobi szörp kupákra, amikor gyerekzsivajtól volt hangos egész Balatonalmádi. Nos, ezekből az időkből is ízelítőt kaphattunk a Hodács Attila vezette kurzuson, ahol öt egyesület növendékei vettek rész. (Procelero, Kereked, MVM, VVSI, THE)

Az edzőtábor fókusza a hajósebesség növelése, a precízebb hajókezelés elsajátítása, illetve az első cirkáló szakasszal kapcsolatos stratégiai döntések voltak. Hétfőn a srácok három különböző típusú pályán három csoportban vitorláztak, ahol külön gyakorlatokat valósítottak meg egy-egy szakedző koordinálásában. A változatosság kedvéért a hétfő délutáni elméleti időablakot Böröcz Bence (@jurylife) szabályismereti előadása töltötte be.

Kedden az előző napi tapasztalatok átbeszélésével és a videó felvételek kiértékelésével kezdett a sok mini vitorlázó. Sok apró részletet sikerült pontosítani a kijelölt témákban, melyek gyakorlással könnyen beépíthetők a vitorlás ismeretek, vagy épp készségszintű cselekvések közé. Délután gyönyörű délnyugati szél kezdett felépülni, és csodálatos katalógusidő lett belőle! Team Kaáli balatonalmádi telephelye előtt nagyon jót mentünk, amit egy meglepetés programmal zártunk. Kora délután az edzőtábor házigazdája, Rozsda Nacra 15 katamaránozni invitálta a teljes csapatot. Vidám zárása volt a második napnak.

A szerdai napot közös fotózással kezdtük, majd a videók kielemzésével és egy újabb adag elméletivel kezdtük. Hangulatjavítónak pár kahoot-os tesztet is bevetettünk. A visszajelzések alapján bőven van rá igény, hogy sok ilyen modernebb formába bújtatott teszt álljon a fiatalok rendelkezésére. Délután a néhány csomós szélben két futamot bonyolítottunk le egy 20-25perces IODA pályán. Ez pont elég volt arra, hogy születhessen pár olyan felvétel, aminek a kielemzése során vissza tudtunk csatolni a versenyzőknek a délelőtti elméletre.

Bízunk benne, hogy az edzőtábor elérte a célját és a versenyzők kaptak egy adag motivációs löketet az idei Bajnokság felé közeledve.
Külön köszönet a közreműködő edzőknek, segítőknek

  • Kristóf Julcsi – Kereked
  • Makai Péter (Makusz) – VVSI
  • Héjj Ádám – MVM
  • Gond Gergely – THE
  • Szabi, Kati – Katamarán Suli

Szöveg: Hodács Attila, Rozsda
Fotó: Kati, Szabi, Rozsda

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.