Skip to main content

Zamárdi 2022. augusztus 13.

Ezen a héten a 4 napos edzőtáborunkba ékelődött be az idei Svert kupa.

Két meleg nyári nap után, viszonylag friss levegő fogadott minket, a reggel 7 órai találkánál.

Mind a 8 egységünkkel terveztük az indulást, ennek megfelelően – Rozsda segítségével – három motorossal vigyáztuk a nebulókat. A gyors szerelés és öltözés után negyed kilenckor már vontán indultunk Zamárdi irányába. Útközben áthaladtunk a 420-as világbajnokság szélre várakozó két pályája között  – ők is korán keltek ma.

Kilenc órára, a felnőtt mezőny rajtjára érkeztünk a célunkhoz, így még volt egy kis időnk megbeszélni a srácokkal a legfontosabb dolgokat. Az ifi rajtra friss nyugati szél érkezett a másik medencére telepedő zivatarfelhőkből így a srácok vágtatva indulhattak neki a távnak.

Időközben annyira frissült a szél, hogy egyeseknek – köztünk nálunk is pár egységnek – komoly gondjai akadtak a pályán. Volt több borulás, technikai gondok is. Mindeközben a mezőny eleje rendületlenül vitorlázott, és alig 25 perc kellett nekik a pálya teljesítéséhez.

Sajnos a többtestű mezőny kinőtte ezt a pályát így a szervezőknek érdemes lenne elgondolkodni a több körös pálya lehetőségén, vagy meg kell maradni az egytestű mezőnynél. Ez az időtartam ugyanis kevesebb, mint egy normál pálya futam.

Ettől függetlenül köszönjük a szervezést, a remek díjkiosztót és a színvonalas ajándékokat a szponzoroknak.

Hazafelé úton egy remek kis gennakeres csapatás következett még ahol mindenki csiszolhatta a technikáját egészen Almádiig.

A szombat esti pihi után vasárnapra jutott még feladat bőven.

Szöveg: Lovi

#SvertKupa
#DELL
#KatamaránSuli
#Nacra15
#TeamKaáli

Fotógaléria

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.