Skip to main content

Ötnapos edzőtáboron van túl a Nacra falka, amely egy kétnapos versennyel zárult.
A csapatok a nyári szabadságolások miatt transzformálódtak az öt nap folyamán, így volt aki a program elején és volt aki csak a program végén vett részt, ám a legtöbb páros végig vitorlázta az öt napot. A versenyre végül kilenc csapattal neveztünk. Iszonyat szerencsével a két nap alatt nyolc futamot tartottak. Az edzőtábor során sokat foglalkoztunk a rajttal, hiszen ez a verseny szerves része. A jó rajt elsajátítása nélkül aligha lesz valaki sikeres vitorlázó. Természetesen emellett mentünk hosszúakat is a változó erősségű szelekben.

A verseny első napjára egy gyenge hidegfront hozott friss északi szelet, amely a fiatalabb csapatok soknak bizonyult, így ők parton maradtak a délelőtt folyamán, de délután övék volt a terep. A 10-20 csomós szél a Fűzfői-öböl irányából frissült. Bár a rajtokat gyakoroltuk, néhány egység számára a vonal mindig túl közelinek tűnik és csak a rajt pillanatában derül ki, hogy mégiscsak távol helyezkedtek attól. Nem volt egyszerű oldalt választani, a szélfordulókat érdemes volt figyelembe venni a nagy rohanásban.

A második napon 8-14 csomósra gyengült és nyugatira fordult a szél és immáron minden egységünk időben vízre szállhatott. Betti és Marcell remekelt és nyerte a versenyt, szoros harcban a Beni-Kopi párossal. Igazán szoros edzőverseny volt az aranyért a két csapat között, amely végül 2 ponttal a vegyespáros javára dőlt el. Luca és Lizi közelítette meg leginkább az első két helyezett csapatot, de itt-ott még csiszolni kell a tempón. Luca és Júlia az első napon nem tudott részt venni a versenyen a sok szél miatt, de utána edzésen szimuláltuk a versenypályát. A második napon egy nem tökéletes leejtés és borulás következtében eltört bumm sajnos véget vetett a versenynek. Léna és Beni nagyot küzdött, Léna figyelme ugyan néha elkalandozott, de végül a vasárnapi futamokból hármat sikeresen befejeztek és nem is borultak sokat. Panka az edzőtáborban ugyan nem tudott jönni, de Grace-szel így is szépen végig mentek a friss szeles vasárnapi futamokon, bár itt is akadt egy-egy borulás. Bali és Peti szombaton szépen, vasárnap talán kicsit fáradtan vitorláztak, pedig ennél sokkal többre képesek, végül a negyedik helyen végeztek. Szabi és Sári a manőverekkel sokat nyerhet a jövőben, bízunk benne, hogy lesz javulás e téren, ők ötödikek lettek. Peti és Panni ugyan hatodik lett, de sokat léptek előre ebben a szűk öt napban és várhatóan további komoly javulás áll előttük.

Szombat este családi pikniket tartottunk a kikötőben, ahol a szülők kedveskedtek grill finomságokkal és sült édességekkel. Rozsda mesélt a szülőknek, miközben Flóra és Gabó edző röplabdameccset játszott a srácokkal. Az esemény elérte célját és mindenki jól szórakozott (reméljük!!!).

Szöveg: Gabó
Fotó: Kollmann András

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.