Skip to main content

Az újabb ranglista verseny előtt edzést tartottunk és szerencsénkre végre egy frissebb szél fújt, 8-15 csomós szél. Fő feladatok a rajtolás, futamozás volt, hogy ráhangolódjanak a gyerekek a versenyre. Ám a hirtelen friss szélhez lassan alkalmazkodtak így többeknek volt technikai problémája. Az edzés végére a két lány hajó maradt talpon, végig nyomva a napot. A nap többi részében átnéztük a versenykiírást, utasítást, átnéztük a hajókat és pótoltuk a tört/szakadt alkatrészeket.

Szombat – 1. versenynap

4 futamot terveztek, ez sikeresen meg is valósult a szokásosan hektikus északi szeles szélben. Nem volt egyszerű dolguk a versenyzőknek, de ügyesen helyt álltak. A két kezdő egység motorosban nézte végig a versenyt. Egy kezdő hajó kijött, de az első futam alatt ki is ment a partra rosszullétre hivatkozva. Katamarán Sulitól 5 hajó, Pöfftől 5 hajó volt így jelen ezen a napon.

Vasárnap – 2. versenynap

Az előrejelzés nem volt meggyőző, egyik sem írt szelet, így parti halasztással indítottuk a napot. 1-2 óra elteltével kialakult egy gyenge 2-3 csomós d-dny szél, amiben Lovi kivitte a 3 kezdő csapatot, akik az előző nap nem tudtak vitorlázni. Ez a szél nem hagyott alább, így később a többi hajóval mi is csatlakoztunk az edzéshez. Közben a versenyrendezőség is kijött, gyorsan pályát rakott és nekiálltunk ismét a versenyzésnek. A Nacra 15 mezőny bővült 3 hajóval és voltak meglepetések.

Ezen a hétvégén láthattuk, hogy a külföldre járó Pöffös egységek nincsenek annyira messze tőlünk. Sok apróságon múlnak el a jó helyezések, de gyakorlással ezt ki fogjuk javítani. Fő problémák továbbra is a rajtolás és a taktika, erős szélben pedig a sebesség és fordulások. Most egy nagyobb pihenő vár rájuk aztán beindulnak az edzések és jó szelekben reménykedünk.

  1. HUN 299 Litkey Sámson – Balogh Levente (Pöff)
  2. HUN 020 Dardenne Naïa Moore Liam (Pöff)
  3. HUN 232 Illinger Péter – Illinger Petra (Pöff)
  4. HUN 217 Szinessy Benedek – Ormai Koppány (Katamarán Suli)
  5. HUN 241 Dávoti Gréti – Puskás Léna (Katamarán Suli)
  6. HUN 130 Litkey Trisztán – Hornok Janka (Pöff)

Szöveg: Flóra
Fotó: Kollmann András

Close Menu

Minden jog fenntartva. Nacra 15 katamarán.